Barion Pixel

BABAHORDOZÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA

A levendula áldásos hatása a babákra

Levendulavirágzás hallatán nekem szikrázó napsütés, finom illatok, nektárt gyűjtő döngicsélő méhek jutnak eszembe a végeláthatatlan lila francia levendulamezőkön. Mindig is szerettem volna eljutni Provanceba a júniusi virágzás idején. Eddig még nem tudtam kipipálni a bakancslistámon, de ami késik nem múlik.

Az elmúlt években itthon viszont több csodálatos levendula ültetvényhez is volt lehetőségem  ellátogatni, ahol testközelből tapasztalhattam meg a növény varázsát.

A levendula sokak számára kedves, nemcsak illata miatt, hanem azért is, mert számtalan módon lehet felhasználni virágát és a belőle nyert illóolajat is, igazi jolly joker.

Levendulásban anyuka a hátán babahordozóban kisbabája.

A levendula régen

Neve a latin lavare szóból ered, melynek jelentése: mosni. Az ókori rómaiak és görögök fürdővizükbe tették és a vizet illatosították vele, melyben ruháikat mosták. Az egyiptomiak is szívesen alkalmazták, kenőcsöket készítettek vele és a balzsamozáshoz is felhasználták. A pestisjárványok idején és a II. világháborúban pedig fertőtlenítő hatását használták ki.

Hagyományosan a virágot vászonzsákba gyűjtik és ruhásszekrények illatosítására, frissen tartására, rovarok távoltartására használják. A konyhában finomdesszerteket, fagylatot vagy frissítő limonádét készíthetünk virágából, a gyógyászatban pedig nyugtató, vízhajtó, emésztést javító hatását hatása miatt közkedvelt.

A levendula ma

Az aromaterápiában és kozmetikumokban szintén szívesen használják, mert nyugtatóan hat az irritált bőrre, sebgyógyító, baktérium-és vírusölő, bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő, csillapítja a viszketést.

Emellett a legbiztonságosabb olajok közé tartozik, babák és gyermekek mellett is párologtatható és az egyik legszélesebb körűen használható illóolaj.

Shedo Organic Cosmetics

Én is szívesen használom a babakozmetikumokban bőrnyugtató, regeneráló hatása miatt és mert kellemes virágos, fűszeres illatot kölcsönöz a készítménynek, jól keverhető és jól harmonizál más illatokkal, például a citrusfélékkel.

Ellazuláshoz, elcsendesedéshez is jól passzolnak a levendulás kozmetikumok, mert nem csak a bőrre, hanem a lélekre is nyugtató hatással vannak.

Babakorban talán gyakrabban masszírozzák gyermeküket a szülők és nagyon is jól teszik, mert a kisbabáknak legtöbbször nagyon jól esik és a masszázs bizonyítottan kedvező hatással van a baba hangulatára, idegrendszeri-és mozgásfejlődésére és ez egy rendszeres, minőségi együtt töltött idő lehet a szülővel. Az érintés, a meleg, bőrkontaktus, a simító mozdulatok biztonságot jelentenek a baba számára, erősödik a kötődés a szülő és gyerek között. Masszázshoz válaszhatunk olyan növényi olajkeveréket, ami lazító illóolajokat tartalmaz, mint például a levendula.

Nagyobb gyerekek könnyen lehet, hogy nem engedik a klasszikus babamasszázst, de levendulás tusfürdővel és testápolóval náluk is próbálkozhatunk, így nemcsak a bőrük lesz jól hidratált, hanem az illóolajos kozmetikumok segíthetnek az esti elcsendesedésben is.

Nálunk ez nagyon bevált. Kisfiam már 6 éves, de mai napig az esti rutinunk része a SHEDO levendula-narancs fürdető és a levendula-narancs testápoló. A bennük lévő illóolajok segítenek ráhangolódni az elalvásra, másrészt az érintésem, a közelségem ad biztonságot számára.


Dr. Halász Dóra – A szerző

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész, feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult.  A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőnek bizonyult saját natúrkozmetikumaim létrehozása, mellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád.

Kiemelkedően fontosnak találom a felhasznált alapanyagok minőségét, ezért prémium minőségű, BIO minősítésű növényi kivonatokat, növényi olajokat használok a termékek elkészítéséhez. Az ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó alapanyagok előnye a konvencionális termesztésből származókhoz képest, hogy nem tartalmaznak olyan vegyszer maradványokat, amelyek megterhelhetik a bőrünket, szervezetünket. Ennek kiemelkedő jelentősége van a babaápolásban. Fontos, hogy a vékony, érzékeny, finom bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen.

Prémium minőségű, 100% tisztaságú, BIO és Demeter minősítésű illóolajokat használok. A Körömvirág balzsam kivételével-mely BIO méhviaszt tartalmaz- minden termék vegán. A termékek frissen, kézzel készülnek, laboratóriumi körülmények között.

Csomagolóanyagként korszerű, airless technológiával működő flakonokat választottam a legtöbb termék esetén, mert ilyen formában biztonságosan tárolhatók a kozmetikumok. A kupak egy légmentesen záródó szeleppel van ellátva, így nem érintkezik levegővel, szennyező anyagokkal, ezáltal megőrzi frissességét. A környezetvédelem fontos számomra, ezért azoknál a termékeknél, ahol az összetétel megengedi környezetbarát üveg és fém csomagolóanyagot használok, a gyártás során keletkező hulladékot pedig újrahasznosítom.

Nem használok mesterséges szín-és illatanyagot, mesterséges tartósítószert, parabéneket, SLS-t, kőolajszármazékokat.

Célom, hogy minél több ember figyelmét felhívjam a természetes, natúrkozmetikumokkal történő bőrápolás fontosságára.

A SHEDO márkát férjemmel, Deák Zoltánnal közösen alapítottuk és együtt dolgozunk a vállalkozás sikerén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük