Barion Pixel

BABAHORDOZÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA

Szoptatás babahordozóban – miért és hogyan?

Szoptatni mindegyik típusú babahordozóban lehetséges. Van amelyikben jobban adja magát a dolog és van olyan, amelyikben ez egy kicsit körülményesebb. Előfordul persze, hogy valakinek nem kényelmes a babahordozóban szoptatás, csak bizonyos típusú eszközökben sikerül vagy esetleg valamiért egyáltalán nem működik ez a módszer. Ha elsőre nehézkesnek is tűnik, érdemes gyakorolni vagy akár szakértői tanácsot is kérni, mert, aki tud így szoptatni, annak nagy segítség ez a lehetőség. 

Miért és milyen helyzetekben szoptatunk a hordozóban?

Sor kerülhet erre otthon, amikor nyugtatás-altatás céljából kerül a baba az eszközbe, de ott aztán keresi a mellet. Ilyenkor nem kell őt levennünk, hanem megpróbálkozhatunk vele, hogy hordozás közben adjuk oda neki, majd, amikor megnyugodott vagy el is aludt, „normál” módon hordozzuk tovább.

Akkor is jól jön otthon ez a tudás, amikor például a nagyobb testvérek is igényelnek bennünket vagy bármi más sürgősen ellátandó feladatunk van, de közben a babánk szopizna. Persze egyáltalán nem egyszerű egy hordozóban szopizó baba mellett még mást is csinálni. Főleg azért, mert valószínűleg csak egy kezünk lesz szabad, de ha igazán szükség van erre a megoldásra, akkor működhet és bevethető.

A baba szopási kedvét növelheti is a hordozás, ringatás során a mell közelsége, a közvetlen testkontaktus, méghozzá a baba és az édesanya között folyamatosan zajló láthatatlan hormonális kommunikáció miatt.

Vagy például előfordulhat, hogy egy feszes izomtónusú baba könnyebben ellazul és nagyobbra tudja nyitni a száját egy szépen kerekített hordozós pozícióban. Látható tehát, hogy bizonyos szoptatási nehézségek esetében is érdemes kipróbálni az eszközben szoptatást.

Útközben szintén nagy könnyebbség tud lenni, ha meg tudjuk szoptatni a babát a hordozóeszközben. 

Egyrészt így lehetőség van a diszkrét szoptatásra – a körülöttünk lévők legtöbbször észre sem veszik, hogy mi történik. Másrészt előfordul, hogy nem tudunk sehova sem leülni és hordozó nélkül állva, a kezünkben tartva tudnánk csak mellre tenni a babát.

Ahogy fent írtam, minden hordozóeszközben megoldható valahogyan a szoptatás.

Szoptatás ema design babahordozóban

Az ema design mei taiokban elöl és csípőn hordozva is működik, úgy, hogy picit lazítunk a kötésen és lejjebb engedjük, valamint a mell vonalába igazítjuk a gyereket. 

A karikás kendő pedig az igazi hordozós-szoptatós csodaeszköz! Nagyon könnyen pozícionálható benne a baba bárhova a testünkön és nem csak függőlegesen, hanem bedöntve és bölcsőtartásban is egyszerű benne a mellre tétel, sőt akár a hónaljtartás is kivitelezhető vele. 

A szoptatás és a ruha kapcsolata

Egy dologra különösen figyeljünk: olyan ruhába bújjunk ilyenkor, amellyel valóban megoldható a hordozóban szoptatás. Ilyenkor ugyanis nem vagy csak igen nehézkesen tudjuk alulról felhúzni a pólót vagy levenni a pulcsit.

A következő típusú öltözékek működnek: olyan darabok, amelyekben felfelé ki tudjuk emelni a mellet, mert eléggé rugalmas az anyag vagy jó mélyen dekoltált a ruha. Az átlapolós megoldások és azok, amelyeken kifejezetten erre a célra egy nyílást alakítottak ki és ahhoz hozzáférünk a hordozó alatt is.

Pontosan ezt a szempontot veszi figyelembe az ema design szoptatós kollekciója, a Flawless Fantasy momdress és a Timeless Treasure momdress. Azonkívül, hogy szemet gyönyörködtető darabok, könnyedén megvalósítható bennük a hordozóban szoptatás is.

Laktációs szaktanácsadó konzulens: Luczay Réka Laura

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük