Barion Pixel

BABAHORDOZÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA

Milyen babahordozót válasszak?

A nyerő páros

Karikás kendő és mei tai: két letisztult megjelenésű, a stílusos öltözködést is tökéletesen kiszolgáló babahordozó. Kínálatunkba azonban nem csupán a külcsín miatt került be éppen ez a két eszköz, hanem azért is, mert ideális párost alkotnak és a születéstől kezdve az utolsó hordozós pillanatokig kísérnek bennünket. Remekül kiegészítik egymást a különböző hordozós helyzetekben.

A karikás kendő bármekkora babával használható. Sokan szeretik a kezdeti időszakban, majd többeknél a fel-lekéredzkedős korszakban kerül újra intenzív használatba. Mindeközben pedig folyamatosan jó szolgálatot tesz, amikor rövidebb időkre vennénk csak magunkra a babát.

Ha pedig hosszabb sétára, kirándulásra indulunk, akkor 5-6 kilós testmérettől használhatjuk már a mei tait is, amely egyenletesebb súlyelosztásával inkább ezeket a szituációkat támogatja.

Ha mindkettő ott van kéznél, akkor minden korban és minden helyzetben a számunkra legkomfortosabb megoldást választhatjuk.

Melyik babahordozót használjam?

Az alábbiakban olyan szempontokat és hozzájuk kapcsolódó információkat mutatunk nektek, amelyek alapján könnyebben el tudjátok dönteni, hogy az ema design mei tai, a karikás kendő vagy esetleg a kettő kombinációja lesz a számotokra ideális megoldás.

Mikortól használhatom?

Az ema design karikás kendő az első pillanatoktól használható elöl és csípőn hordozásra.

Az ema design mei taiba nagyjából 5-6 kilós testsúlynál nőnek bele a babák, onnantól kezdve lehet megfelelően rájuk igazítani. Ez függ a baba testarányaitól és a hordozó személy méreteitől is, hiszen együtt fogják kitölteni az eszközt. Így például előfordulhat, hogy elöl hordozva az anyukán már tökéletesen ráállítható a babahordozó egy kisebb babára, míg az apukára kötve még lötyög benne egy picit, hiszen a férfiak mellkasa laposabb.

Az eszköz szélessége a terpesznél szinte akármilyen kicsire beállítható, így a hátrész felső részébe kell igazából belenőni. Szerencsére azonban a hátrész szűkítésére is van módszer: a vállpántok hónalj alatt vezetése. Ezzel a verzióval sok öt kiló körüli babára rá tudjuk már igazítani az ema design mei tait, mert így el tudjuk tüntetni a hátrész tetejénél keletkező esetleges lazaságot.

Tehát, ha már öt kiló körül van a babád, akkor bátran próbáld bele az ema design mei taiba. Ha stabilan megtámasztja őt a hordozó, akkor már használhatjátok is. Ha esetleg felül még picit széles, akkor próbáljátok meg a pántokat hónalj alatt vezetni. Ha még így is kicsit lötyög, akkor se aggódjatok, a babák pár hét alatt rengeteget tudnak nőni, pikk-pakk bele nőnek ebbe is. Addig is ott a karikás kendő!

Meddig használhatom?

A karikás kendő akármeddig használható, határt csak a saját teherbírásunk szab neki.

Az ema design mei tai esetében az a tapasztalatunk, hogy egy átlagos méretű gyereknek, benti ruhában nagyjából 2,5-3 éves korig szokott jó lenni méretben.

A mei tai szélességét egészen sokáig tudjuk bővíteni azzal, hogy a vállpántokat a gyermek lábain kívül vezetjük (vagyis nem a gyerek lába és a hordozó személy háta között). Így alá tudjuk támasztani a hosszabb lábacskákat is olyan pozícióban, hogy a térdek legalább egy magasságba kerüljenek a baba fenekével. Ehhez a vállpántokat a gyerek térdhajlatába igazítjuk úgy, hogy ott szépen kisimítjuk azokat. 

Egészen nagy gyerekekkel érdemes lehet a derékpántot lejjebb kötni magunkon, hogy a súlypontjaink közel maradjanak egymáshoz és továbbra is kényelmes legyen a hordozás.

Milyen helyzetekben?

A karikás kendő fő profilja a csípőn hordozás, de egészen picikkel az első pár hónapban nagyon sokan szívesen használják elöl is. Stabil fejtartástól akár a hátunkra is vehetjük benne a babát, de hosszabb háton hordozásra inkább az ema design mei tait ajánljuk.

Nagyobbacska babával a karikás kendőt inkább rövidebb időtartamokra vetik be a családok. Nagyon praktikus totyogós korú gyermekkel, aki sűrűn fel-lekéredzkedik.

A legtöbben könnyen és diszkréten tudnak benne szoptatni, valamint a cumisüveges etetés is jól kivitelezhető vele. Kiválóan támogatja a függőlegestől eltérő hordozási pozíciókat (bedöntött, bedöntött-kiforgatott, félig ülő). Felvételkor nem lóg le a földre, ha nincs használatban kis helyen elfér

A mei taiban is tudsz elöl, csípőn és háton is hordozni. Háton hordozásra elsősorban ezt ajánljuk. Ha hosszabb időtartamokat hordoznál, kirándulnál, akkor a mei tai való neked!

Minden évszakban?

Igen, a mei tai és a karikás kendő is négy évszakos eszköz. Alapvetően mindkettő jól szellőzik, a lengébb babahordozók közé tartozik.

A kettő közül a karikás kendő a nyáriasabb megoldás, hiszen abban csupán egy réteg szellős szövött anyag fut rajtunk, ráadásul egészen kicsi testfelületen. A mei tai esetében a hordozó személy derekát és vállait is érintik a pántok, azonban oldalt ez sem zárt, ezért ott szellőzik.

Hidegebb időben akár egy melegebb ruhára is felvehetjük mindkét eszközt vagy a babával közösen öltözve is használhatjuk őket.

A hordozó személy szempontjai

A karikás kendő jó választás, ha szeretnénk elkerülni, hogy derékpánt érintse a hasunkat, mert például császármetszés után vagyunk. Akkor is ezt válasszuk, ha olyan eszközre vágyunk, amely kis helyen elfér nálunk, ha éppen nincs használatban.

Ha olyan hordozót szeretnénk, amely szimmetrikusan, mindkét vállunkra terhel, sőt még a derekunk felé is oszlatja a súlyt, akkor a mei tai lesz az ideális. Ezt az eszközt javasoljuk nagyobb súlyú babákhoz és hosszabb időtartamú hordozásra is.

Megtanulni és használni mindkét eszközt viszonylag gyorsan lehet, ezért ebből a szempontból nincs köztük nagy különbség.

Melyik jobb a babának?  

A babát mindkét eszközben a számára otthonos, kényelmes, a csípőfejlődését támogató, biztonságos pozícióban tudjuk hordozni. Ez azt jelenti, hogy a gyermeket stabilan megtámasztjuk, nem lötyög az eszközben, kényelmes terpeszben van és térdei magasabban vannak, mint a feneke.

Mindkét eszközzel tudjuk követni a fejlődését. Kezdetben megtámaszthatjuk a baba fejét, majd amikor azt már stabilan tartja és kíváncsian nézelődne, akkor ehhez az igényéhez igazíthatjuk a hordozókat. Egy idősebb, nagyobb szabadságra vágyó gyerek a karjait is ki tudja tenni, miközben biztonságban marad. Az egyre kíváncsibb lurkók csípőre is kerülhetnek, a mei taijal pedig háton is egyszerűen hordozhatjuk őket.

A csípőn hordozást akár terápiás eszközként is alkalmazhatjuk, ha arra van szükség, hogy egy meghatározott irányból érjék ingerek a babánkat.

Ha valamiért fontos, hogy ne fusson anyag a gyerek lábai között, akkor válasszuk a karikás kendőt. Azonban ha éppen az a cél, hogy mindenképp terpeszben maradjon a baba, akkor a mei tai lesz az ideális.

Ha szeretnéd, hogy a különböző élethelyzetekben és életkorokban mindig a megfelelő hordozóhoz nyúlhass, válaszd mind a kettőt! A karikás kendő és a mei tai ideális kiegészítői egymásnak. Ne feledd, ha két babahordozót vásárolsz, a drágábbikat 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg!


Ha ezek után is bizonytalan van benne, hogy melyik eszköz a nektek megfelelő, írj nekünk! Szeretettel várunk ingyenes babahordozási tanácsadásunkon is, ahol személyre szabottan tudjunk segíteni Neked.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük