Barion Pixel

BABAHORDOZÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA

Üdvözöllek az ema design blogján!

Először is hadd mutatkozzak be: Huszka-Dobszay Klára vagyok, három kisfiú édesanyja és az ema design babahordozó márka megálmodója. A márka saját szükségletből született, ugyanis hiába kerestem, nem találtam olyan babahordozót, amivel csinosan vagy stílusosan tudtam volna öltözni.

Hordozz stílusosan!

A márka azon kívül, hogy különösen figyel arra, hogy termékei megfeleljenek az ortopédiailag helyes és egészséges hordozás szabályainak, egyfajta stílusos kiegészítőként is tekint a babahordozókra.

Huszka-Dobszay Klára

A babák testközelben érzik igazán jól magukat. Nyugodtak, kiegyensúlyozottak és minden téren fejlődnek. Az első évben még nagyon intenzív ez az együttlét, rövid időre távolodnak csak el tőlünk. Mégsem kell, hogy kizárólag róluk szóljon minden percünk. A babahordozás felszabadít! Személy szerint én az álmomat, az ema design márkát építettem fel úgy, hogy babáim rám voltak kötve.

Kezdetek

A márka először babaerszényekkel indult és főleg magamnak, barátoknak és rokonoknak készítettem. Végül egyre inkább beleszerettem a mei tai-ba és maradt is ez a forma, mert teljesen lenyűgözött a sokszínűsége és kihasználhatósága.

Az ema design babahordozók minden apró részletét saját tapasztalat ihlette. Az alvócsuklyát például mindenképpen el akartam rejteni, de úgy, hogy az ne külön alkatrész legyen, amit úgyis elveszt az ember – megtörtént eset. Vagy például, hogy a rejtett zseb, amiben az alvócsuklya lapul, mágnessel záródjon, mert a babám mindig felkelt a patentok kinyitására. Minden kis részlet hosszú-hosszú, tapasztalaton alapuló kísérletezés eredménye. Próbáltam mindenhol új, saját megoldást használni, akár már a szabásában is, amely a mei tai sokrétű használatát is segíti: ebben sokat segített ruhamodellező képesítésem.

Termékeim kézzel, Magyarországon készülnek a legjobb alapanyagokból, többségében kézzel festett kivitelben. Az alapanyagot, ami tartós, mégis finom, puha és ölelős, nagy kutatómunka árán találtam meg. Ennek, az OEKO-TEX minősítésű 100% pamutvászon alapanyagnak van néhány szép, gyári színe (fekete, bordó és smaragd), a többit én festem fehér alapanyagból. A festék méreganyag-mentes, bababarát és egy-egy szín kikísérletezése hosszú-hosszú folyamat.

Második babámmal kezdtem el a hordozókat festeni és kikísérletezni az ema design színeit. Az ‘eper’ szín (ma már nem kapható) például sokáig nagy kedvencem volt, ebből készült mei tai és karikás kendő is.

Harmadik babámat már a mai, immáron végleges formájában és színeiben kapható ema design babahordozókkal: a mei taiokkal és karikás kendőkkel is hordoztam (ez utóbbi a márkában csak 2022-ben jelent meg). Ebben az időszakban újabb kötéseket fedeztem fel és kísérleteztem ki valamint nekiálltam a márka felépítésének.

Hordozási tanácsadás

Még 2017-ben végeztem el a hordozási tanácsadó képzést a Hordozóházban, akik segítettek az utolsó simításokban. Ők kezdték el kölcsönözni és árulni az immár végleges ema design mei taiokat.

tanusított babahordozási tanácsadó
Klári és Judit, a márka hordozási tanácsadói

2021-ben csatlakozott a csapathoz Egyed Judit, babahordozási tanácsadó is, akivel együtt rengeteg edukációs posztot írunk a social media felületeinken. Szeretnénk az anyukákat edukálni, segíteni és legfőképpen önbizalmat adni nekik a hordozáshoz. Oktatóvideóinkban azt is bemutatjuk, milyen sokszínűen lehet használni az ema design mei tait és karikás kendőt. 2023-tól ingyenes hordozási tanácsadási alkalmakat is kínálunk, amelyet a Babies on Board csodálatos showroomjában tartunk, minden hónap utolsó keddjén!

ingyenes hordozási tanácsadás

Az ema design világa

Az első mei taiok elkészítése után nagyon sokáig próbálkoztam, hogyan is tudnám átadni az „ema design érzést”. Sokáig építgettem, 2020-ban végül az egész instagram oldalamat letöröltem és újrakezdtem, de az eredménnyel továbbra sem voltam megelégedve. A covid előtt már sok fotóssal egyeztettem, végül a vírus és ilyen-olyan okok miatt nem jött létre az álmodott fotózásom.

2021 nyarán megtalált Bata Nini, akivel rögtön éreztem, hogy ez egy hosszú és gyümölcsöző kapcsolat lesz. Nini rögtön rátapintott az ema design lényegére és megmutatja azokat a gyönyörű pillanatokat, amiket a babahordozás adhat. Olyan képeket készít, amelyek teljesen átadják azt az érzést, amit a márkával sugallni szeretnék Nektek a babahordozásról!

Az ema design babahordozóimmal és képeimmel nem titkolt célom például, hogy romantizáljam az anyaságot! Nagyon jónak tartom, hogy manapság már merünk arról is beszélni, hogy milyen nehéz is tud lenni. Ennek ellenére sokszor érzem azt is, hogy átesünk a túloldalra és már csak erről tudunk beszélni. Sok nő ezért nem mer belevágni, mert azt érzik: az anyaság által elveszíthetik magukat, az anyaság által elveszíthetik magukat, annyira nehéz, hogy talán meg sem éri.

Nem vitatom, hogy nehéz. De a feltétel nélküli szeretet, a bújások, a nevetések, a közös élmények, amit cserébe kapunk, leírhatatlan és olyan, amiért ezerszer is megéri! És hogy mitől lesz könnyebb az anyaság? A babahordozástól!

Az ema design floral és knit kollekció

A márka logóját nagyon jó barátnőm, Makkos Veronika valósította meg. Ő rajzolja a csodálatos grafikáim: amikor előállok egy ötlettel, rögtön tudja, hogy mit szeretnék és „vászonra veti”.

A grafikák megvalósítója: Makkos Veronika

Veronika keze munkája több terméken is megjelenik még: az ema design floral babahordozók és ‘mombag’-ek hímzéseit ő készíti, valamint a knit kollekció gyapjúsapkáit ő köti. Bármi kerül ki a kezei közül, az felér egy csodával!

Ema design termékek

A babahordozókon kívül szabad mozgást támogató rompert, duplagéz takarót, mindent elnyelő „mombag”-et és egyéb apróságokat is készítek. Rengeteg tervem van még a jövőre nézve, tartsatok velem!

A varráson kívül továbbra is majdnem mindent egyedül csinálok: az új termékek tervezését, szabását és kiviteli tervét, az anyagok és alkatrészek beszerzését és az alapanyagok festését, az adminisztrációt, a marketinget, a fotózások megtervezését és szervezését, a tutorialok elkészítésének tervezését és szerkesztését, a csomagolást és még sorolhatnám.

Köszönöm, hogy itt vagytok és támogatjátok az álmomat és kicsi vállalkozásomat!

Boldog babahordozást kívánok!
Huszka-Dobszay Klára, ema design

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük