Barion Pixel

BABAHORDOZÓ VÁSÁRLÁSA ESETÉN INGYENES SZÁLLÍTÁS FOXPOST AUTOMATÁBA

Babahordozás nyáron

Itt a nyár és a nagy melegek. Mi lesz a babahordozással?

Amikor nyári melegben kezdünk el hordozni és sírdogál a baba a babahordozóban, akkor könnyen gondolhatjuk, hogy azért sír, mert melege van. Ilyenkor van, aki megpróbál lengébb babahordozó eszközt keresni és van, aki teljesen lemond a hordozásról.

Babahordozás közben szorosan összebújunk a babával, amitől bizony még melegebb lesz és sokszor izzadunk is. Ebben az évszakban ez elkerülhetetlen, akármiben is hordozzunk.

A testhőmérséklet szabályozása

A sokéves tapasztalatunk az, hogy a babákat a legritkább esetben zavarja a meleg, ha testközelben vannak. Egyrészt azért, mert a testkontaktus a lételemük, előnyeit oldalakon át sorolhatjuk. Másrészt, ha a bőrünk is összeér, azzal segíthetjük a csecsemő még fejletlen hőszabályzását, ami szükség esetén hűtést is jelenthet.

„A kisbaba nem képes testhőmérsékletének hatékony szabályozására. A felnőtt bőre reagál a baba közelségére, és a felnőtt változtat teste hőmérsékletén, ami a baba szervezetének segít csökkenetni a lázat, vagy növelni testhőjét. A szülő csupasz bőrfelülete a baba hőmérsékletét akár egy fokkal emelni vagy csökkenteni tudja, sőt ha az anya mellkasának két oldalára ikercsecsemőket helyeznek , bőre reagál a két baba eltérő testhőmérsékletére is!”

dr. Rosie Knowles (Miért fontos a babahordozás? című könyvben)

Ne féljünk az izzadástól, hiszen az is a hőszabályozás része és hűti a testünket. A kicsik még fejltelen hőszabályozását segíthetjük azzal, ha csupaszon hordozunk. A babára elég, ha csak pelenkát adunk. Amikor otthon vagyunk, akkor nekünk se szükséges nagyon felöltöznünk.

Babahordozás melegben: mit tehetünk?

Ha a picit nem is zavarja a meleg, számunkra lehet kellemetlen – a saját igényeinket se hagyjuk figyelmen kívül. Ha mi nem bírjuk ilyenkor a babahordozást és van rá lehetőségünk, bízzuk másra. Ha ez nem opció, akkor törekedjünk rá, hogy minél kevésbé melegítsen bennünket.

Nagy hőségben, ha csak lehet, ne induljunk el a babával, se hordozóval, se másképp. Ha mégis kimegyünk, védjük őt és magunkat is a naptól kalappal, ernyővel, a kilógó lábacskákat akár vékony zoknival is. Ha útra kelünk és zavar bennünket az összeizzadás, akkor tehetünk a mellkasunk és a baba feje közé egy vékony textilt. Erre az esetre ajánljuk például az ema design géztakarót, mely tiszta pamutból, duplagézből készül, alapanyagának köszönhetően gyorsan szárad. Az útra esetleg vigyünk magunkkal váltóruhát, hogy ha levesszük a babát, át tudjunk öltözni és újra komfortosan érezzük magunkat. Az UV-sugarak ellen védjük őt és magunkat is!

A baba számára kiváló öltözet lehet nyáron is az ema design romper, hiszen nagy előnye a szabad mozgás biztosításán túl az is, hogy tiszta pamutból készül. A duplagéz könnyű, puha és szellős, nagyon kényelmes viselet nyáron a babáknak. 

Milyen babahordozó eszközt válasszunk nyáron? 

Vannak lengébb és vastagabb babahordozó-eszközök.

Az ema design mei tai a derékpánttal, vállpántokkal és hátrésszel rendelkező hordozók közül a szellősebbek közé tartozik.A pántjai kényelmesen béleltek, de nem túl vaskosak, a hátrésznél pedig két oldalt kellemesen járhat a levegő.

Nagy melegben fokozottan figyeljünk rá, hogy a babánk feje ne legyen túlságosan befedve, így az alvócsuklyával is inkább csak tarkóig támasszuk meg. Egy vékony, nagy karimás vagy nyakvédős napsapka ugyanakkor nagyon hasznos.

A karikás kendő az egyik leglengébb babahordozóeszköz, így kifejezetten ideális választás a nagy nyári melegben. Azt azért a karikástól se várjuk, hogy lehűt majd bennünket, hiszen ha összebújunk a babánkkal, óhatatlanul melegítjük egymást, adott esetben ki is izzadunk.

A karikás kendő nagy előnye viszont nyáron, hogy egyetlen, jól szellőző anyagréteg fut végig rajtunk és a babán is. Ráadásul mindez csak a hátunkon van ott, egy vékony sávban, illetve a baba hátán és a feneke, combjai alatt.

Érdemes kerülni a babákkal az erős napot, de ha ez valamiért kivédhetetlen, akkor például nagyon jó szolgálatot tud tenni a lelógó kendőszár, amellyel eltakarhatjuk a baba fejét vagy kilógó karjait és lábait, amíg nem kerülünk újra árnyékba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük